Föreningen Storasyster på We Are Sthlm

Föreningen Storasyster kommer att delta på årets We Are Sthlm för att arbeta förebyggande och även, om behovet uppstår, behandlande mot sexuella övergrepp.

We Are Sthlm är en stor ungdomsfestival som äger rum i Kungsträdgården i Stockholm. 2015 uppskattades besökarna till ca 170 000 besök under de fem dagarna. Både under festivalen 2014 och 2015 skedde sexuella övergrepp. Detta kom att lyftas i media vid årsskiftet 2015 men sexuella övergrepp är som som vi alla vet ett genomgående samhällsproblem.

På grund av de sexuella övergrepp som skett under tidigare års We Are Sthlm och andra liknande evenemang anser vi att Föreningen Storasysters deltagande på festivalen är självklart och välbehövligt. Genom att finnas på plats och erbjuda en trygg mötesplats för ungdomar i vårt tält är vårt syfte att arbeta både förebyggande och stöttande med de frågor vi kan bäst – utsatthet för sexuella övergrepp.

Vill du hjälpa till? Stötta vårt arbete genom att delta i vår insamling eller genom att swisha en slant till 1236769251.